floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluifloarea soarelui


Products of Moldova

Adresa Ambasadei:

Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 14,
Riga, LV -1050, Latvia

Tel.: (+371 6) 735 91 60
Fax.: (+371 6) 735 91 65

E-mail: riga@moldovaembassy.lv

Noutăţi

Impactul teritoriilor ocupate asupra procesului de integrare europeană

Impactul teritoriilor ocupate asupra procesului de integrare europeană

Ambasadorul Eugen Revenco a participat astăzi în calitate de vorbitor la discuțiile publice “Georgia, Moldova, Ucraina: impactul teritoriilor ocupate asupra procesului de integrare europeană”, care a avut loc la Riga Graduate School of Law.

În discursul său, dl Ambasador a vorbit despre procesul de integrare europeană al RM și aplicarea deja de 3 ani a Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv despre implicațiile Acordului de Asociere pentru apropierea soluționării conflictului transnistrean, demilitarizarea și democratizarea Transnistriei. De asemenea, au fost prezentate ultimele evoluții legislative, precum și hotărârile Curții Constituționale relevante.

În context au fost menționate eforturile diplomației pentru promovarea punctului suplimentar pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU, întitulat “Retragerea trupelor străine staţionate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasadele Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei acreditate la Riga, în parteneriat cu Centrul pentru Studii Politice Est-Europene din Letonia.