floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluifloarea soarelui


Privatization
Adresa Ambasadei:

Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 14,
Riga, LV -1050, Latvia

Tel.: (+371 6) 735 91 60
Fax.: (+371 6) 735 91 65

E-mail: riga@moldovaembassy.lv

Noutăţi

Potențial de cooperare în Valka-Valga

Potențial de cooperare în Valka-Valga

Ambasadorul Republicii Moldova în Letonia, Eugen Revenco, împreună cu Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Inga Ionesii, au efectuat o vizită de lucru în orașele de frontieră Valka-Valga.

În cadrul vizitei comune din 25 mai curent în Valka, oraș situat în nordul Letoniei, Ambasadorul Republicii Moldova Eugen Revenco a remarcat oportunități de cooperare între Republica Moldova și Valka în varii domenii, inclusiv organizarea evenimentelor culturale, sportive, etc.

În discuțiile Ambasadorilor cu primarii orașelor Valka (Letonia) și Valga (Estonia) s-a acordat prioritate subiectelor privind cooperarea reciprocă, experiența administrației locale în cooperarea transfrontalieră și implementarea proiectelor comune.

Programul a inclus vizitarea companiilor locale. În cadrul acestor întîlniri s-a pus accent dezvoltarea afacerilor cu atragerea investițiilor străine, fiind discutate și oportunități de cooperare cu Republica Moldova.

Întrevederea, organizată la inițiativa Ambasadelor Republicii Moldova din Riga și Tallinn, a fost găzduită de către primarul orașului Valka, Vents Armands Krauklis (Letonia), în comun cu primarul orașului Valga, Margus Lepik (Estonia).

Orașele Valka și Valga au fost create după divizarea orașului Walk în 1920 între Letonia și Estonia. Motto-ul folosit astăzi de aceste două localități este “Un oraș, două țări”.