floarea soareluistemă naţională a Moldoveifloarea soareluifloarea soarelui


Privatization
Adresa Ambasadei:

Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 14,
Riga, LV -1050, Latvia

Tel.: (+371 6) 735 91 60
Fax.: (+371 6) 735 91 65

E-mail: riga@moldovaembassy.lv

Noutăţi

Întîlnirea cu studenții moldoveni din Letonia

Întîlnirea cu studenții moldoveni din Letonia

La data de 16 noiembrie, Ambasadorul Eugen Revenco s-a întâlnit cu un grup de studenți moldoveni din Riga. Asemnenea reuniuni informale au devenit tradiționale la început de an academic. Tinerii au fost încurajați să se implice în organizarea evenimentelor culturale și să participe activ la scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019.

Cetățenii Republicii Moldova sunt eligibili pentru bursele bilaterale oferite de Letonia în baza acordului interguvernamental privind cooperarea în domeniul educației, culturii, științei, tineretului și sportului. De asemenea, în baza altor aranjamente internaționale tinerii din țara noastră pot aplica pentru burse de studii la Stockholm School of Economics (SSE) din Riga sau Riga Graduate School of Law (RGSL).

Stockholm School of Economics din Riga oferă cursul deplin de la anul 1-3 pînă la obținerea gradului de ”Bachelor” cu specializare în economie, marketing digital, finanțe sau antreprenoriat, unde învață 17 studenți din Republica Moldova.

Riga Graduate School of Law implementează două programe destinate tinerilor specialiști deschise pentru aplicanții din țara noastră: Programul avansat în drept european și economie (12 săptămâni) și Programul Intens (6 săptămîni). Actaualmente, la ambele programe participă 6 studenți din Republica Moldova.